*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σημαντικός αριθμός κειμηλίων της Μονής του Αγίου Ιωάννη στον Πόντο, βρίσκονται στην κατοχή διαφόρων φορέων (Ιεροί Ναοί - Μονές, Μουσεία κ.λπ.) ή και ιδιωτών.
Τα περισσότερα από αυτά διασώθηκαν από την καταστροφή του 1922 με προσωπικές θυσίες μοναχών ή λαϊκών, ενώ άλλα έχουν περιέλθει στους φορείς ή τους ιδιώτες πριν ή μετά την καταστροφή με διαφόρους τρόπους.
Για παράδειγμα στην φωτογραφία φαίνεται ο επιτάφιος από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη στον Πόντο, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Κορίνθου, σύμφωνα με φίλο του Σωματείου που ζει στην Κόρινθο και μας έδωσε την σχετική πληροφορία μαζί με αυτήν την φωτογραφία.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ - ΜΟΝΕΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ Κ.ΛΠ.) Ή ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ Ή ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ «ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ» .


Δεν υπάρχουν σχόλια: