*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΑΓΙΟΥ   ΙΩΑΝΝΟΥ   ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

Με κάθε σεβασμό και με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γέννησης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2013
Πλήθη πιστών συνέρρευσαν για να συμμετέχουν στον πανηγυρισμό και να δουν από κοντά τις εργασίες ανιστόρησης της Μονής, που γίνονται κυρίως από εθελοντές, με την οικονομική ενίσχυση των πιστών και την βοήθεια των τοπικών φορέων και έπειτα από 5 χρόνια εργασιών, έχουν αναδείξει την τελική μορφή που θα λάβει ο Ιερός Ναός και τα κελιά των Μοναχών. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής με την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου και αμέσως μετά τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
Η επόμενη ημέρα της Δευτέρας, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει το γενέσιο του  Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη,(οπου φέτος συνέμπεσε με την εορτή του Αγίου Πνεύματος) ξεκίνησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου, που πραγματοποιήθηκαν γύρω από τη Ιερό Ναό υπό την συνοδεία Αγήματος του Στρατού.
Στην συνέχεια προσφέρθηκε από το Σωματείο, στους πιστούς πίτες και νερά εμφιαλωμένα και αυτοί παρακολούθησαν τις χορευτικές εκδηλώσεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (σκέπαστρα με καρέκλες).Στην συνεχεία ήταν ο χαιρετισμός  και η ομιλία του Πρόεδρου του Σωματείου.

Σημαντικό γεγονός στον φετινό εορτασμό ηταν η βράβευση του Αείμνηστου μεγάλου λυράρη Παταρίδη Χαράλμπο (Χουσεΐν) για την ανεκτίμητη προσφορά του στην διατήρηση και συνέχιση της πολιτιστικής και ποντιακής μας κληρονομιάς.Η βράβευση έγινε με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου.
Οι Πανηγυρικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τους καθιερωμένους χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Άγιου Δημήτριου – Ρυακίου.
Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη ολοκληρώθηκαν με την παράκληση του Τιμίου Προδρόμου όπου έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας!
Στις εκδηλώσεις παραβρεθήκαν πλήθος πιστών, από όλη την Ελλάδα, ενώ τις Θείες Ακολουθίες πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων.  

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παραβρέθηκαν.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιελάμβανε:
 
23 Ιούνιου: (Παραμονή)
19:30 μ.μ. Υποδοχή Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου Μέγας Αρχιερατικός  Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου 

24 Ιούνιου: (Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)
07:00- 10:30 π.μ.Όρθρος και  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

10:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου.

11:00 π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα. 

19:00 μ.μ. Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: