*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΑ

Στις 17 – 08 – 2013 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη ομάδας Νέων Ομογενών από την Αμερική( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ NORWALK,CT ''ΠΟΝΤΟΣ''  ) στην Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Βαζελώνα στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.
Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα Καζαντζίδης Χαράλαμπος μαζί με μέλη του Σωματείου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του χωριού Πεχλιβανίδης Θεοχάρης.

Στην υποδοχή έγινε μια σύντομη ενημέρωση για το ιστορικό της Μόνης στον Πόντο αλλά και την οικοδόμηση του στην σημερινή τοποθεσία. Επίσης έγινε αναφορά για την σημερινή κατάσταση της Μονής και για τα έργα που υπολείπονται να γίνουν. 

Αφού έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ποντιακό γλέντι το οποίο οργάνωσε ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Άγιου Δημήτριου – Ρυακίου προς τιμή των καλεσμένων που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: