*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

*Φωτογραφίες του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2016 μπορείτε να δείτε εδώ..

*Φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων μπορείτε να δείτε εδώ..

Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, με πρωτοβουλία Συλλόγων της περιοχής Ελλησπόντου, στον χώρο της ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, πραγματοποιήθηκαν, εκδηλώσεις μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων», παρουσία συλλόγων, εκπροσώπων Φορέων της Περιοχής και πλήθος κόσμου.
Μέχρι τότε, την ημέρα αυτή τελούνταν στην Ιερά Μονή, Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνος δέησης.


Από το 2012, την 19η Μαΐου κάθε χρόνου, επαναλαμβάνονται στην Ιερά Μονή, οι εκδηλώσεις μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων», παρουσία Σχολείων, εκπροσώπων Συλλόγων - Φορέων της Περιοχής και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις μνήμης, πέραν της Θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνου δέησης για τα θύματα της γενοκτονίας, περιλαμβάνουν και ομιλίες, ποιήματα, καταθέσεις στεφάνων κ.α..
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιερά μονή στον Πόντο, είχε καθιερωθεί ετήσια επιμνημόσυνη δέηση «… υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνων και κατά τον τελευταίον τετραετή διωγμόν μαρτυρησάντων ομογενών. …», σύμφωνα με το απόσπασμα από "ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου ("ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015 σελίδες 32 και 33)

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: